Omgeving

Villanueva de la Concepción

Typisch Andalusisch dorp van zowat 3460 inwoners aan de voet van El Torcal. Je vindt er zowat alle voorzieningen, bars en restaurants.

Omgeving van Casa El Toro


Natuurpark El Torcal

Het beschermde natuurpark El Torcal is een natuurgebied van 1.171 ha groot.

Met haar uitzonderlijke karstische rotsformaties hoort El Torcal tot één van de meest indrukwekkende landschappen van Spanje.

Je kan verschillende wandelingen maken in El Torcal en er is een interessant bezoekerscentrum. Sportievelingen met sterke benen kunnen El Torcal ook per fiets trachten te overwinnen. Er zijn jaren dat El Torcal als col van 1e categorie in de Vuelta zit.


Antequera

Op 20 minuten (met de auto). Antequera is een historische marktstad. De ligging van de stad is indrukwekkend: met vele overblijfselen van oude stadsmuren en een Moors kasteel dat op een overhangende rots boven de stad uittorent.


Malaga

Velen komen er per vliegtuig aan maar vergeten ten onrechte deze prachtige haven- en kuststad te bezoeken. Er zijn tal van historische, archeologische, culturele, avontuurlijke en ontspannende zaken te bezoeken. Zoals bv. het prachtige Alcazaba met bijhorende wandeling naar het Gibralfaro, van waar je een totaal overzicht krijgt over de stad met zijn recent vernieuwde promenade aan de haven; het Picasso museum; het Museo Carmen Thysen; de Arena (met stierengevechten in de Semana Santa en tijdens de Feria); de onafgewerkte ‘La Manquita’  (de kathedraal, bijgenaamd “eenarmige dame”, daar er maar één afgewerkte toren op staat); de pittoreske straatjes, shops, Mercado, tapas bars enz… Meer informatie kan je vinden op www.beleefmalaga.nl. Heel bijzonder is de Feria in Malaga (2e helft augustus) wanneer de hele stad zindert van plezier en feest.


El Chorro

Deze kloof is te vinden op een anderhalf uur rijden met de wagen. Prachtige kloof, wandelomgeving, veel waterpret (kano, pedalo, zwemmen in het meer, eetgelegenheden op wandelafstand). Hier bevindt zich ook de beroemde Caminito del Rey

Bij de omringende stuwmeren kun je picknicken langs de oever, een bootje huren of lunchen bij een van de restaurants en genieten van de ambiance en het uitzicht. 
In de directe omgeving van El Chorro kan je allerlei activiteiten doen zoals bergbeklimmen, kajakken en mountainbiken.


Ronda

Op 1,5 u met de auto. Deze zeer spectaculaire,oude stad is door de 100 meter diepe El Tajo kloof in 2 gesneden en verbonden met een mooie brug. Op weg naar Ronda rijdt men door Sierra de las Nieves, in 1995 door Unesco uitgeroepen tot bioreservaat.


Granada

Op 1u 15 minuten (met de wagen). Granada is wereldberoemd om zijn Alhambra (niet vergeten op voorhand kaarten te reserveren), één van de topattracties van Andalusië. Verder heeft het een zeer aangename binnenstad met leuke terrasjes en schitterende tapas bars.


Cordoba

Op 1u30 minuten (met de wagen). Centraal in Cordoba ligt de Mezquita, de Grote Moskee aan de oevers van de Guadalquivir (werelderfgoedlijst van Unesco).

Men vindt in Cordoba verder nog een joodse wijk met synagoge. Ook het Alcazar de los Reyes is om zijn mooie tuinen meer dan de moeite waard.


Sevilla

Ligt op bijna 2,5u rijden, stad van de flamenco en hoofdstad van Andalusie. De meeste bezienswaardigheden liggen vlak bij het centrum op de linkeroever van de Guadalquivir. We vermelden o.a. de kathedraal met de toren Giralda, het Alcazar, de Torre del Oro, het Plaza de Espana. Maar er is zoveel meer te zien en te beleven, alleen al rondstruinen door het oude stadsgedeelte is een onvergetelijke ervaring. Let wel : Sevilla is één van de, zoniet dé warmste stad van Europa. In juli en augustus lopen de temperaturen er makkelijk tegen de 40° C of meer aan.


Marbella en de kust

Marbella (op 1u met de auto), en zijn haven Puerto Banus, zijn populair bij de internationale jetset en de happy few. Voor wie vooral uit is op een gezellige stranddag, bevelen we vooral de kuststrook ten oosten van Malaga aan. Het is daar over het algemeen veel rustiger dan in het drukke, en in de zomer overbezette, westen. Probeer de kuststrook van Rincon de la Victoria tot Nerja. Vanuit Casa El Toro ben je op 40 min in Rincon.